Blogg

Trender inom kakel

13 feb 2018

Precis som med inredning för hemmet finns det även trender inom kakel. Någonting som är väldigt populärt för tillfället är kakel med marockanskt mönster. Dessa har varit populära att kakla i såväl badrum som i kök, hall och vardagsrum. Vi har även sett exempel på när man har valt att lägga en board runt om ett enfärgat kakel för att rama in golvet. Ett annan fräck detalj du kan göra med det marockanska kaklet är att du kan lägga det för att se ut som en matta på golvet eller som en tavla på väggen!

Ytterliggare ett kakel som har varit omåttligt populärt på senaste är det s.k. Biselado-kaklet. Detta stilrena kakel är en trend som kommer hålla i många år framöver. Med en vit färg och en klassisk form kan det inte gå fel! 

Vad kommer då framöver? Jag vill påstå att det kommande året är det "petrol-blå" som gäller! Efter att folk i många år har kaklat med ljusare färger vågar man sig nu på lite mörkare toner. Även grönt kakel kommer att vara av intresse framöver.

Lycka till i din trendspaning och hoppas att du hittar rätt kakel för just dig!

Fördelar med kakel

13 jun 2017

Som du säkert vet så finns det många fördelar med att sätta kakel på väggarna. Speciellt i kök och badrum, där väggarna utsätts för vatten samt matstänk i köket. Fördelen med att sätta kakel i dessa utrymmen är att det blir en hygienisk yta som är lätt att hålla ren.

Till skillnad tapet så är kakel lätt att rengöra med vatten och rengöringsmedel. Då och då kan du även köra en avkalkning så att plattorna håller sig skinande rena. 

Se till att du har rätt tätskikt under plattorna och anställ en plattsättare som är certifierad för våtrum. Det är verkligen viktigt både för att du inte ska behöva göra om badrummet ifall en läcka uppstår men även när du ska sälja bostaden. 

Kakel i köket

21 apr 2017

Att välja kakel till köket är alltid skoj. Det är ett vanligt sätt att skapa en lättskött och hygienisk yta som håller i många år. En annan fördel är att kaklet kräver ytterst lite arbete och ser snyggt ut genom att torka av och hålla rent, mer än så behöver du faktiskt inte göra. 

Till köket rekommenderar jag att man ska välja en slät platta. Om den är blank eller inte spelar inte så stor roll men just att ytan inte är ojämn och imitierar natursten eller skiffer underlättar väldigt mycket. En slät platta är mycket lättare att hålla ren och du kommer att slippa många timmars skurande med en trasa för att få ut smuts från stänk.

En annan rekommendation är att hålla fogen smal och undvika mosaik vid och runt spisen. Som du säkert vet så är plattan lättare att rengöra än vad fogen är. Just därför ska du undvika att ha mycket fog vid och runt spisplattorna.

Biselado kakel

7 apr 2017

Biselado kakel eller fasade kakelplattor som man också kan säga är plattor som skapar en helt unik och snygg retrokänsla samtidigt som dem faktiskt är moderna! Det är svårt att förklara känslan och den personliga uppfattningen samt vad man känner när man ser en vägg med snygga fasade kakelplattor.

Fasade kakelplattor funkar hur bra som helst både i badrum och i kök. Dessa plattor skapar en väldigt unik och väldigt speciell känsla. Biselado kan skapa en retomiljö, lantlig känsla eller en modern miljö.

Marockanskt kakel

14 mar 2017

Det är något väldigt speciellt med marockanskt kakel. Inte nog med att den är så färgglad som den är så har den en yta som är väldigt unik. Det marockanska kaklets ytskikt är väldigt tåligt och och plattorna är gjorda på kallpressad lera. 

Till skillnad från vanliga kakelplattor har de marockanska plattorna en färgad yta som går ungefär 3-4 mm ner i plattan. Detta gör att plattornas färg inte nöts bort när man går på dem. 

På nätet hittar du återförsäljare som säljer marockanska plattor med olika mönster, i ljusa eller skarpa färger. Hitta din favorit och lägg ett snyggt golv i hall eller kök.